Bedrukte T-shirts

Op deze pagina kunt u voorbeelden vinden van diverse bedrukkingen en borduringen, met uitleg rondom de gebruikte methodes, het aantal kleuren en de moeilijkheidsgraad. Mocht u naar aanleiding van de uitleg vragen of opmerkingen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Snel naar voorbeelden van een specifieke techniek

Klik op de links in de inhoudsopgave van deze pagina hieronder:

 1. Zeefdruk (kleding bedrukken)
 2. Full Colour bedrukte kleding
 3. Drukken over ritsen (logo over de rits van bijv. een hoodie gedrukt
 4. Borduren van kleding
 5. Private Label kleding
 6. Andere producten
Verschillen in inkten

Zeefdruk; de verschillen tussen diverse inkten

Kleding wordt meestal bedrukt in zeefdruk; hierbij wordt de afbeelding per kleur belicht in een zeef, waarna deze op de kleding wordt gespannen en de inkt onder druk (handmatig of machinaal) aangebracht wordt. Voor het bedrukken van textiel in zeefdruk worden verschillende inkten gebruikt, hieronder een klein beetje uitleg over de kenmerken en meest gebruikte toepassingen.

 1. Budgetprint op licht textiel
  Budgetprint – meest voordelig Kenmerkt zich door voelbare inktlaag, met name op donker textiel. De inkt wordt met wat groffere zeven aangebracht, waardoor het snel dekt. Meest gebruikt, print heeft een rubberachtige structuur (bekijk de afbeelding ‘verschillen in inkt’ om dat in detail te bekijken). Budgetprint is zeer geschikt voor:
  • Ontwerpen op lichte kleuren textiel
  • Ontwerpen zonder grote kleurvlakken
  • Grote oplages voordelig bedrukte t-shirts
    
 2. Budgetprint op donker textiel
  High detail print – meer gedetailleerd Dunnere inkt, minder voelbare, meer gedetailleerde print. Door fijnere zeven te gebruiken komt de inkt dunner op de kleding te liggen en is een hogere 'resolutie' haalbaar. High detail print is zeer geschikt voor:
  • Ontwerpen op alle kleuren textiel
  • Full colour bedrukking op textiel
  • Vrijwel alle bedrukte kleding
    
 3. Discharge print – vrijwel niet voelbaar
  Reageert met het shirt en bleekt er ‘in’, vrijwel niet voelbaar, maar niet kleurecht; kleuren zijn afhankelijk van de chemische reactie met het shirt. Discharge inkten zijn zeer geschikt voor:
  • Ontwerpen waarbij geen exacte kleureisen zijn
  • Prints die vrijwel niet voelbaar mogen zijn
    

Meer voorbeelden van zeefdruk op kleding

Bowlingshirt
Bedrukt t-shirt
bedrukte regenjas
High Detail full colour
bedrukte korte broek
sweater div. prints
t-shirt high detail print
bedrukte sweater

Full Colour bedrukte kleding

transferprint full colour

Full Colour bedrukking op textiel is op diverse manieren mogelijk. Het meest gebruikt is een zogenaamde transferprint, waarbij het ontwerp met een inktjetprinter op speciaal papier wordt geprint, en daarna middels hitte op de kleding aangebracht. Deze techniek hanteren wij alleen op verzoek; de prints zijn namelijk zeer massief en voelbaar, en minder slijtvast dan de andere mogelijkheden die wij aanbieden.

Full colour kledingbedrukking in zeefdruk is een zeer specialistische techniek, waarbij de voorbereiding veel tijd in beslag neemt. De minimumoplage voor full colour bedrukte kleding is dan ook 50 stuks. Lees meer over full colour zeefdruk op onze hoofdsite Merchandise.nl.

Full Colour bedrukt

Drukken over ritsen; de mogelijkheden

Zeefdruk transfer

Voor het mooiste resultaat bij het bedrukken van kleding is een volledig vlakke ondergrond nodig. Als uw ontwerp over de rits (of de zak, of een naad) van kleding heen gedrukt moet worden (en de ondergrond dus niet volledig vlak is) zijn er verschillende opties om dit te doen.

 1. Zeefdruktransfer – voor ontwerpen met kleurvlakken
  Hiernaast ziet u daarvan een voorbeeld; het ontwerp wordt eerst in spiegelbeeld middels zeefdruk op een speciale folie gedrukt, en daarna op de kleding aangebracht. Resulteert in een zeer gladde print.
 2. Rechtstreekse zeefdruk – lijntekeningen en drukke ontwerpen
  Zipper print rechtstreeks
  Als uw ontwerp voornamelijk uit lijnwerk bestaat, of zeer druk qua kleurgebruik is, kan er rechtstreeks op de kleding gedrukt worden. Omdat er specialistische apparatuur nodig is voor zeefdruk over ritsen worden deze bedrukkingen altijd separaat opgenomen van offertes, ook als hetzelfde ontwerp op t-shirts of andere kleding gebruikt wordt. Bij rechtstreekse zeefdruk treedt er detailverlies op bij alle naden en overgangen van de kleding.
 3. Digitaaldruk – kleine oplages
  Wordt door ons nog niet veel toegepast; de kosten van deze techniek zijn eigenlijk alleen interessant voor oplages kleiner dan 25 stuks, wat niet veelvuldig voorkomt.

hooded sweater with zipper print

Borduren; uw logo op de kleding gestikt

Geborduurd logo

Natuurlijk kunnen wij ook kleding borduren. Bij borduren wordt een ontwerp omgezet naar een patroon dat op de kleding gestikt wordt. Natuurlijk is hierbij iets minder detail mogelijk dan bij het bedrukken van kleding, maar het resultaat is vaak meer chique en gaat jarenlang mee zonder kwaliteitsverlies.

Borduren wordt dan ook vaak toegepast op jassen, horecakleding en werkkleding, maar ook bijvoorbeeld voor merchandise met een meer luxe uitstraling.

Bij borduren wordt uw prijs berekend aan de hand van het aantal steken dat er nodig is om de borduring te maken; zowel het formaat als de bezetting hebben een invloed op de prijs. Uw logo wordt omgezet naar een borduurkaart die steeds opnieuw gebruikt kan worden.

Meer voorbeelden van geborduurde kleding

Geborduurde muts
Geborduurde logo's
Geborduurd vest
Geborduurde jas

Private Label productie – volledig op maat gemaakte kleding

Private label kleding

Wij produceren ook kleding op maat; vanaf 250 stuks kunnen wij uw private label kleding ontwikkelen, of u nu t-shirts, sweaters of jassen wil. Bij private label kleding zijn combinaties van alle op deze pagina genoemde technieken mogelijk, alsmede allover prints, aflopende prints. Natuurlijk wordt private label kleding voorzien van uw eigen label(s). Indien u van plan bent om private label kleding te laten maken raden wij u aan een afspraak te maken bij ons op kantoor om uw wensen door te nemen.

Lees meer over Private Label Kleding

Wat wij allemaal nog meer voor u kunnen verzorgen

Bedrukte T-shirts is onderdeel van Merchandise.nl. Naast kleding kunnen wij vrijwel alles verzorgen met uw logo, van relatiegeschenken tot complete beursstands. Voor een overzicht van onze mogelijkheden kunt u onze belangrijkste sites bekijken via onze eigen startpagina op sites.merchandise.nl.